"Свет банкарства" – помоћни уџбеник за средњошколце | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

"Свет банкарства" – помоћни уџбеник за средњошколце

У Суботици је представљен приручник под називом „Свет банкарства". Ово издање пружа помоћ средњошколцима у стицању основног знања из економије.

„Свет банкарства" је ауторско дело Соње Лободе и Еве Лазић, стручних наставника економије, а рецензију потписују Корнел Тот и Јудит Нађпал, директор и наставница стручних предмета Економске и трговинске школе у Сенти.

 

 

Помоћни уџбеник је објављен у издању Мађарског националног савета и Средње економске школе „Боса Милићевић" из Суботице, уз подршку мађарске владе. На презентацији је, Анико Јерас, председница Извршног одбора МНС-а, рекла да се издавачи уџбеника фокусирају на књиге на мађарском језику за основце, па је писање и превођене књига за средњошколце пало у други план. Због тога је Мађарски национални савет на себе предузео озбиљан задатак, предвидео је превођење 18 средњошколских уџбеника, а након тога на ред долазе публикације струковних школа.

Анико Јерас, председница Извршног одбора МНС-а: „Мађарски национални савет није желео да чека док преводи и писање уџбеника средњих стручних школа не дођу у први план, па је почео са објављивањем помоћних уџбеника. Данас представљени „Свет банкарства", већ је осми помоћни уџбеник објављен уз подршку Мађарског националног савета. То је већ други уџбеник за средњошколце у економским и трговинским школама, јер је у марту 2019. године објављен „Свет новца", а овом приликом и „Свет банкарства". Овај помоћни уџбеник ће моћи да користе средњошколци, који се школују на различитим стручним смеровима, стручних економских и трговинских средњих школа."

 

 

Извор:  Pannon RTV., 05.02.2021.