Könyveket és laptopokat adományozott az MNT a zombori könyvtárnak | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Könyveket és laptopokat adományozott az MNT a zombori könyvtárnak

A Bieliczky Károly Városi Könyvtárt a mai napig sokan látogatják, ezért fontos a könyvállomány folyamatos megújítása. Az intézmény igazgatója megköszönte a Magyar Nemzeti Tanácsnak a támogatást. Hangsúlyozta, hogy nagyon sokat jelent számukra, mert gyakran korlátozottak az anyagi lehetőségeik, és a nemzeti kisebbségek részére nem mindig tudnak elegendő könyvet beszerezni. Hozzátette, az is nagy segítséget jelent, hogy az MNT már két éve biztosít számukra egy magyar ajkú könyvtárost.

Nataša Turkić, igazgató, Bieliczky Károly Városi Könyvtár, Zombor: „Hihetetlenül fontos adomány! Ezeket a könyveket természetesen először feldolgozzuk a tudományos osztályon, majd a könyveket műfajuk szerint szétosztjuk a gyermekosztály és a kölcsönző osztály között itt, a városban és a fiókkönyvtárakban, azokban a falvakban, ahol a magyar kisebbség nagy számban él. A laptopok szintén nagyon sokat jelentenek nekünk.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A több doboznyi adomány elsősorban gyermek- és ifjúsági könyveket tartalmaz, de az adományozók gondoltak a felnőtt olvasókra is, a könyvek mintegy negyedét nekik szánták. Igyekeztek színes, érdekes, újabb kiadású könyvekből összeállítani a könyvcsomagot.

Fremond Árpád, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A Magyar Nemzeti Tanács a Bethlen Gábor Alappal együttműködve egy könyvcsomagot hozott a zombori könyvtárnak és a különböző fiókintézeteknek, illetve néhány laptopot is hoztunk, amit a könyvtár tud majd használni az elkövetkezendő időszakban. Az összértéke a könyveknek több mint 1 millió dinár, és egészében a csomagnak az összértéke körülbelül másfél millió dinár.”

A zombori központi könyvtáron kívül Nemesmiliticsre, Bezdánba, Doroszlóra és Bácsgyulafalvára is jut a több mint 700 könyvből és a laptopokból. Az MNT elnöke kiemelte, a szórványmagyarság támogatása rendkívül fontos, és a Magyar Nemzeti Tanács a jövőben is folytatja majd az ilyen és hasonló projekteket.

Forrás: Pannon RTV, 2023. január 31.