Egyetemi felvételi felkészítő 2024-ben is | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Egyetemi felvételi felkészítő 2024-ben is

Január 31-től lehet jelentkezni a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében megvalósuló ingyenes egyetemi felvételi felkészítőre az MNT oktatási portálján, a breki.mnt.org.rs honlapon. A tanfolyam február 24-e és június 29-e között kerül megrendezésre a leendő egyetemi hallgatók számára.

A Magyar Nemzeti Tanács 2011. óta ingyenes felvételi felkészítővel segíti az érettségizőket abban, hogy minél jobban teljesítsenek a szerbiai egyetemek felvételi vizsgáján. A tanulók idén 13 tantárgy közül választhatnak: magyar nyelv és irodalom, német nyelv, angol nyelv, szerb nyelv, pszichológia, történelem, földrajz, biológia, matematika, fizika, kémia, közgazdaságtan, számítástechnika és informatika.

A középiskolás diákok február 15-éig a breki.mnt.org.rs honlapon, illetve a mobiltelefonos applikáción keresztül regisztrálhatnak a tanfolyamon való részvételre. A felkészítő órák online, tantermi és tábor formájában valósulnak meg.

A felkészítő – melyre évek óta több, mint 100 diák jelentkezik – február 24-én 9 órakor kezdődik elektronikus úton, majd április 20-án és 21-én Újvidéken az Európa Kollégiumban egy táborral egészül ki. A tantermi órák rendje a jelentkezési idő zárultával lesz elérhető.

Érdeklődni a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában lehet munkanapokon a 024/524-534-es telefonszámon vagy a breki@mnt.org.rs e-mail címen.

Információk olvashatók a Felsőoktatási Tájékoztató Füzet alkalmazásában is, amely elérhető és díjmentesen letölthető IOS és Android készülékekre a következő linkeken:

IOS:https://apps.apple.com/hu/app/fels%C5%91oktat%C3%A1si-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3/id1489723454?mt=8&fbclid=IwAR1J1b4uUUvLcmrhkzOwTN_XCrr1zQ8EvG3GdUIXmG8_eKb6jGL24uk7FCI

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.erdsoft.vamadisz.felsooktatasiutmutato&fbclid=IwAR0OfIamVQeOeuMSTRWGnMjUH1eUyQFZQyMf5cnz8vIuMlbPiBPLXMK61uU

Regisztrációs útmutató:

  • Keresse fel a http://breki.mnt.org.rs honlapot.
  • Válassza az új fiók létrehozása lehetőséget.
  • Adja meg a kért adatokat, majd a regisztráció célja kérdésnél válassza a Felvételi felkészítő lehetőséget.
  • Válasszon legfeljebb 2 tantárgyat.

Az adminisztrátor jóváhagyása után máris élhet a portál adta lehetőségekkel.

A jelentkezési űrlap a Pályázatok menüpont alatt található.

A program Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, valamint a Bethlen Gábor Alap közreműködésével valósul meg.

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata