Анико Јерас: Познавање матерњег језика даје сигурну основу | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Анико Јерас: Познавање матерњег језика даје сигурну основу

У школском пакету Мађарског националног савета наћи ће се школски прибор и литература. Поред тога мађарски ђаци прваци добиће и школску торбу, захваљујући Савезу Ракоци.
Слично као и ове године, и у следећој се очекује упис око 1360 ђака. Ђаци прваци ће школске поклон пакете добити већ крајем августа а најкасније до почетка септембра. МНС није заборавио ни средњошколце, за ученике трећег разреда организује тронедељну обуку српског језика. Бесплатна обука почиње 6.јула и трајаће до краја месеца, током које ће ученицима одржати 80 интензивних часова српског језика. Пријаве се очекују до 1.јуна.

Анико Јерас, председник ИО МНС: “Од кључне је важности да скренемо пажњу родитеља на то, да не могу дати већи поклон свом детету, него што је пружање образовања на мађарском, тојест на матерњем језику. Помислимо само шта би значило, да се сетимо школских година, да смо требали учити на српском језику. Мислим да дете у основи изражава своје мисли и каже шта је у њему на мађарском. Значи размишља, сања на мађарском, најлакше броји и чита на мађарском и верујем да знање мађарског, матерњег језика пружа сигурну основу за каснију надоградњу."

Извор: РТВ Панон