Стручни излет за ученике средњих школа | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Стручни излет за ученике средњих школа

Мађарски национални савет у Суботици је по четврти пут организовао стручни излет за ученике трећих разреда средњих школа.

На једнодневном излету готово 50 ученика могло је да се упозна са могућностима даљег школовања у Суботици. Имали су прилике да посете Високу техничку школу струковних студија, лабораторију Грађевинског факултета, као и Учитељски факултет на мађарском језику и Економски факултет. Професори који говоре мађарски језик и демонстратори са виших година информисали су ученике о ономе што треба да знају о појединим струкама. У амфитеатру Високе техничке школе струковних студија ученике који су стигли из Аде, Кањиже и Сенте поздравио је Гергељ Габор Барат, председник Одбора за образовање МНС-а.

„Циљ овог дана је да се средњошколци упознају са факултетима који их интересују и овим доприносимо томе да по завршетку средње школе, или гимназије, ученици овде наставе школовање на некој високошколској установи" каже Гергељ Габор Барат, председник, Одбор за образовање, МНС (Мађарска слога).

Извор: Pannon RTV