Јубилеј војвођанских рецитатора Мађара | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Јубилеј војвођанских рецитатора Мађара

Удружење војвођанских рецитатора Мађара ове године слави 25 година од оснивања. Значајан јубилеј обележен је свечаним програмом у Фекетићу.

Стари и активни рецитатори поводом јубилеја удружења организовали су за публику свечани програм у породичном духу. Глумци, ствараоци, певачи догађај су учинили занимљивијим. Акош Хајверт, председник Удружења војвођанских рецитатора Мађара каже: „Наш циљ са овим програмом је да покажемо публици, јавности, заинтересованима, љубитељима поезије, шта је оно чиме се ми бавимо и за кога је још, осим нама самима, важан овај покрет, рецитовања поезије. Представља нам огромну радост да је више глумаца прихватило наш позив. То су они наши уметници који су и сами некада говорили поезију, или још и сада је говоре."

У поздравном говору Јене Хајнал, председник Мађарског националног савета рекао је да је Удружење војвођанских рецитатора Мађара најлепши пример друтшвеног организовања. „У ратним временима, у најтежем периоду, на иницијативу неколико људи почело је оснивање овог удуржења, из којег су касније израсла бројна такмичења и надметања. Ова свечана приредба нам у првом реду говори да треба заједно да се радујемо, славимо оне који су остали овде и у томе охрабрили и друге."

Чланови удружења изразили су наду да и даље могу успешно да се баве оним што су започели пре 25 година.

Извор: Pannon RTV